İSTANBUL / ATAŞEHİR - Sare Selahattin Uzal Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1972-1973 Eğitim-öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Okul binamız 8 derslik olarak yığma bir şekilde yapılmıştır. Ankara kooperatifi tarafından arsa bağışlandığı için 1994’e kadar Ankara İlk Okulu olarak hizmete devam etmiştir. 1994 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulumuzun adı Sare Selahattin Uzel olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzun bulunduğu mahallenin çok yoğun göç almasından dolayı okulumuz önce

8 sınıfla sabah-öğlen ikili eğitime geçmiştir, fakat bu önlemin kısa bir süre sonra gerekli ihtiyacı karşılayamaz olmasından dolayı çok amaçlı salonun bölünerek 2 sınıfa akabinde ise doğal gaza geçilmesiyle boşalan kalorifer dairesinin kütüphaneye dönüştürülmesi çözüm olarak denenmiştir.

Aradan geçen 39 yıl ve mahallemizde gerçekleşen hızlı göçün getirdiği kaçak yapılanma okulumuzun kuruluş yıllarında ki tüm güçlü yönlerini yitirmesine neden olmuş ve binaların arasında sıkışmış bir yapı haline getirmiştir. Kaçak yapılanmanın okulumuza ait olan arsa üzerinde de gerçekleşmiş olması sorgulanması gereken bir konudur. Bu süreçte tedbirlerin ve yasal önlemelerin alınmaması araştırmaya açıktır.

Ancak Okulumuz İSMEP Projesi kapsamında 2011 yılının Temmuz Ayında yıkılmış, alanın küçük olmasından dolayı farklı bir arsaya 40 derslikli, 1 Konferans Salonu, 2 BT Laboratuarı, 2 Fen Laboratuarı, 1 Müzik Dersliği, 1 Görsel Sanatlar Dersliği, Revir ve Engelli WC ve Engelli rampası gibi modern bir binaya sahip olmuştur.

Okulumuzda 2012 yılının Mayıs ayından itibaren Eğitim Öğretime başlanmıştır.

Okulumuzda 4 adet Anasınıfı mevcuttur. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 45, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında 54 ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında 90 2015-2016 99 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci mevcuduyla anasınıflarımız %100 okullaşma oranına sahip olmuştur.

Yayın: 01.08.2013 - Güncelleme: 18.03.2024 09:23 - Görüntülenme: 4149